Når en eiendom får skade, er det viktig å sikre et profesjonelt grunnlag for erstatningen. Hjelle råd og takst har spesiell kompetanse på dette feltet.

Som takstingeniør innen skadetaksering møter jeg kunder i situasjoner som ofte oppleves dramatiske. Sterke følelser kan være utløst, samtidig som store verdier står på spill. Da er takstingeniørens rolle som uavhengig tredjepart en viktig faktor, slik at skadelidte får riktig oppgjør og reparasjon.

I mange tilfeller er det forsikringsselskapet som tar kontakt med skadespesialister, for å innhente et faglig grunnlag for senere erstatningsutmåling. Noen ganger, spesielt ved kompliserte skader, får takstingeniøren også i oppdrag å styre arbeidene med istandsetting.

Ved større skader er det vanlig å benytte skjønn som oppgjørsform. Ved skjønn velger skadelidte og forsikringsselskapet hver sin takstingeniør, som blir enige om erstatningen med bindende virkning. Hjelle råd og takst er takstingeniør med sertifisering innen skadetaksering og skjønn fra Norsk takst gir god trygghet for et riktig resultat.

Skader som skyldes skred, storm, stormflo, flom, jordskjelv eller vulkanutbrudd kalles naturskader. Hjelle råd og takst som takstingeniører i Norsk takst inngår i beredskapen ved slike skader, etter godkjenning av Norsk Naturskadepool.

Sakkyndig vitne

Jeg møter dessverre ofte skader på bygg som skyldes vann, frost og andre belastninger fra naturens side. Utbedring av slike skader er kostbart. Noen ganger oppstår uenighet om materialvalg, utførelsesmetoder og hvem som har ansvaret for skaden. Som takstingeniør kommer jeg inn som sakkyndig vitne for å forklare årsaker, utbedringsmetoder og anslag på reparasjonskostnader.

Dette er en ansvarsfull rolle som krever god teknisk innsikt og stor faglig bredde.